Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Διάθεση αποσπασμένων εκπαιδευτικών (σε Περιφερειακές Δ/νσεις, και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης) σε σχολικές μονάδες

Μπράτης Δημήτρης                         
Αιρετός των εκπαιδευτικών της
Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
στο ΚΥΣΠΕ
d.mpratis@gmail.com                             
τηλ. 6974750402 – 2103312790
2103442884                
fax: 2103246893
             

Αθήνα, 22/1/2014




Διάθεση αποσπασμένων εκπαιδευτικών (σε Περιφερειακές Δ/νσεις, και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης) σε σχολικές μονάδες

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Με την υπ’ αριθμ. 8141/Δ1/21-1-14 απόφασή του ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Συμεών Κεδίκογλου, καλεί τους Περιφερειακούς Δ/ντές Εκπαίδευσης να διαθέσουν σε σχολικές μονάδες τους εκπαιδευτικούς που αποσπάσθηκαν σε Περιφερειακές Δ/νσεις και σε Δ/νσεις Εκπαίδευσης «…προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα οξύτατα προβλήματα κάλυψης των κενών σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»!!!
Η παραπάνω απόφαση, που είναι πέρα για πέρα προκλητική, δείχνει τον τρόπο λειτουργίας της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.
Τη στιγμή που χιλιάδες εκπαιδευτικοί δεν αποσπάσθηκαν φέτος, αν και υπήρχε η δυνατότητα, τη στιγμή που εκατοντάδες εκπαιδευτικοί δεν αποδεσμεύονται ακόμη, επειδή δεν έχουν προσλάβει αναπληρωτές να τους αντικαταστήσουν, έρχεται ο Υφυπουργός Παιδείας με την απόφασή του να «διαθέσει» σε σχολεία τους εκπαιδευτικούς που απέσπασε σε Περιφερειακές Δ/νσεις και Δ/νσεις Εκπαίδευσης, χωρίς κανένα μετρήσιμο και αντικειμενικό κριτήριο.
·                     Πρόκειται για μια απόφαση που καταστρατηγεί το αντικειμενικό και μοριοδοτούμενο σύστημα των αποσπάσεων που καθιερώθηκε από το 2011 στην εκπαίδευση.
·                     Πρόκειται για επαναφορά του «πελατειακού» κράτους και της λογικής πως και σήμερα τελικά «βολεύεται» όποιος έχει «μπάρμπα στην Κορώνη».
Ως αιρετός στο ΚΥΣΠΕ καλώ τον Υφυπουργό Παιδείας να ανακαλέσει την απόφασή του αυτή και να καλύψει, άμεσα, τα κενά στην εκπαίδευση με προσλήψεις αναπληρωτών όλων των ειδικοτήτων.
Καλώ, επίσης, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να παρέμβει και να ακυρώσει στην πράξη τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας που καταστρατηγούν θεσμικές κατακτήσεις του κλάδου και επαναφέρουν τις λογικές του «πελατειακού» κράτους στην εκπαίδευση.
Ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ
Δημήτρης Μπράτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου