Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

   Αθήνα, 29-7-2013
Στο ίδιο έργο θεατές...
Μεγάλη καθυστέρηση στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Στο ίδιο έργο θεατές... Ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και η κοινωνία , για άλλη μια φορά, παρακολουθούν τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (αποσπάσεις, μετατάξεις, προσλήψεις αναπληρωτών, ωρομισθίων κτλ), κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύσει αφενός μεν η ομαλή λειτουργία των σχολείων τον Σεπτέμβρη, αφετέρου δε να κρατούνται σε ομηρία χιλιάδες εκπαιδευτικοί και οι οικογένειές τους.
Το Υπουργείο Παιδείας, όπως όλα δείχνουν, ασχολείται μόνο με την υλοποίηση των εντολών της Τρόικα για απολύσεις, διαθεσιμότητες, υποχρεωτικές μετατάξεις, καταργήσεις- συγχωνεύσεις σχολείων, αδιαφορώντας για το Δημόσιο αγαθό της Παιδείας. Φαίνεται πως στο Υπουργείο εύκολα γκρεμίζουν, αλλά παρά πολύ δύσκολα χτίζουν.
Γιατί πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνεύσει κανείς τη σπουδή να δημοσιοποιήσουν ταχύτατα
  • τη λίστα των συναδέλφων μας που θα έβγαιναν σε διαθεσιμότητα (πριν ακόμη από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου)
  • την απόφαση κατάργησης σχολικών μονάδων
  • την τροπολογία του Υπ. Παιδείας, μέσα σε ένα 24ωρο από την εντολή της Τρόικα, για την επέκταση της διαθεσιμότητας και για άλλους 225 εκπαιδευτικούς
ενώ από την άλλη
  • αδυνατούν, μέχρι και σήμερα, να εκδώσουν την εγκύκλιο για την πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών σχολικού έτους 2013-14, καθώς και την εγκύκλιο για τις αποσπάσεις στην Ειδική Αγωγή
  • καθυστερούν την ανακοίνωση των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ
  • εμπαίζουν τους συναδέλφους της Δ.Ε., για δεύτερη χρονιά , που έχουν κάνει αίτηση μετάταξης για τις 900 θέσεις στην Π.Ε.
  • διατηρούν θολό το τοπίο για τις 5.000 υποχρεωτικές μετατάξεις των εκπαιδευτικών της Δ.Ε. στην Π.Ε.
            Ο υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση φέρουν ακέραιη την πολιτική ευθύνη, γιατί δεν πήραν και δεν παίρνουν κανένα μέτρο προκειμένου να γίνουν οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών στην ώρα τους.
            Η Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε. καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ακόμη και την ύστατη στιγμή να επισπεύσει όλες τις διαδικασίες για τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών, έτσι ώστε να μπορέσουν τα σχολεία να έχουν εκπαιδευτικούς με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς τους είναι άνθρωποι και όχι αριθμοί και θα πρέπει τουλάχιστον να αντιμετωπίζονται με όρους αξιοπρέπειας.
Από τη
Δημοκρατική Συνεργασία
Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου